Kā izvēlēties ergonomiskas biroja mēbeles un biroja iekārtojumu efektīvas darba vides nodrošināšanai

June 06, 2024
Kā izvēlēties ergonomiskas biroja mēbeles un biroja iekārtojumu efektīvas darba vides nodrošināšanai
Publicēts  Atjaunots  

Mūsdienīga biroja vide ir tālu no tradicionālajiem, drūmajiem kabinetiem. Kā uzņēmuma īpašniekam, Jums ir pienākums turpināt pielāgot biroja telpu saviem darbiniekiem, radot ērtu un patīkamu darba vidi.

Labs biroja dizains var būtiski ietekmēt komandas efektivitātii un veicināt produktīvāku darba vidi, vienlaikus uzlabojot darbinieku mentālo un fizisko veselību.

Tāpēc, neatkarīgi no tā, vai plānojat atsvaidzināt biroja telpas 2024. gadā vai tikko esat pārcēlies uz jaunu biroju, turpiniet lasīt, lai uzzinātu, kā izveidot labu biroja plānojumu.

1. Dažādas darba vietas un sēdvietu izvietojuma veidi

Atšķirīgas darba vietas un sēdvietu izvietojuma veidi būs piemēroti dažādiem uzdevumiem un komandām. Piemēram, klusa un privāta vieta zvanu veikšanai nodrošinās darbiniekiem lielāku relaksētību un koncentrēšanos. Savukārt, lai veicinātu sadarbību, nepieciešama zona, kur cilvēki var strādāt kopā un apmainīties ar idejām. Ideālam līdzsvaram jābūt gan privātām, gan koplietošanas zonām, lai darbiniekiem būtu izvēle, kur strādāt.

Atvadīsimies no stingriem sēdvietu plāniem un ļausim darbiniekiem brīvi pārvietoties pa biroju un izvēlēties vietu, kur viņi jūtas vislabāk strādājot. Iespējams, darbinieki vēlēsies sēdēt kopā ar savām komandām vai ar citu nodaļu darbiniekiem, kuri strādā ar tiem pašiem klientiem. Mūsdienās galvenā ir elastība.

2. Prioritāte - ergonomika birojā

Reālistiski raugoties, lielāko daļu darba dienas darbinieki pavadīs, sēžot pie biroja galdiem. Tas var radīt vairākas veselības problēmas, piemēram, muguras un kakla sāpes, sliktu stāju, muskuļu deģenerāciju un pat palielināt sirdsdarbības traucējumu risku.

Investējot kvalitatīvos ergonomiskos krēslos, kas ir paredzēti maksimālam atbalstam un pielāgoti sēdēšanas paradumiem, var būtiski palīdzēt samazināt slodzi uz ķermeņa. Tas savukārt ļaus darbiniekiem pielāgot krēslus pēc savām vajadzībām, sākot no sēdekļa augstuma un slīpuma līdz atbilstošam jostasvietas atbalstam un regulējamiem roku balstiem un galvas balstiem, lai atbalstītu mugurkaula dabisko izliekumu un radītu daudz ērtāku darba vidi.

3. Uzņēmuma tēla saglabāšana

Lai arī biroja dizainam jābūt galvenokārt funkcionālam, vēlams, lai tas atbilst arī uzņēmuma tēlam. Kopējais biroja estētiskais noformējums var sniegt spēcīgu vēstījumu klientiem un potenciālajiem darbiniekiem, jo tas atspoguļos gan jūsu zīmolu, gan jūsu uzņēmuma vērtības.

Ja esat oficiāls uzņēmums, piemēram, finanšu, apdrošināšanas vai juridiskās jomas pārstāvis, var nebūt ieteicams iekārtot biroju brīvā stilā ar pufu stūri. Taču, ja esat tiešsaistes florists, tad biroja dizains ar dabas elementiem un uzmundrinošām krāsām un aromātiem perfekti var atbilst jūsu zīmolam.

4. Pareizas krāsu gammas izvēle

Krāsām var būt liela ietekme uz cilvēka garastāvokli. Zilie un zaļie toņi ir pazīstami kā nomierinoši to saistības dēļ ar dabu, savukārt sarkanā krāsa ir enerģiska un kaislīga. Balta krāsa ir populāra izvēle birojos, jo tā var palielināt telpas vizuālo plašumu, tomēr to var uztvert arī kā garlaicīgu un neizteiksmīgu.

Mēs iesakām izvēlēties siltus neitrālos toņus, lai radītu mierīgu un viesmīlīgu vidi, un pievienot krāsu akcentus, izmantojot īpašu mēbeļu, mākslas darbu, augu, skulptūru un pat grāmatu palīdzību, lai piešķirtu telpai dziļumu un personību.

5. Nodrošināt pietiekamu dabisko apgaismojumu

Vai zinājāt, ka darbinieki, kas dienas laikā tiek pakļauti lielākam dabiskajam apgaismojumam, naktī guļ labāk? Kā norādīts CDC Workspace Health Resource Center, tas veicina produktīvāku darba dienu un atpūtušākus un možākus darbiniekus. Ja birojā ir daudz logu vai jumtu logu, novietojiet biroja galdus un krēslus to tuvumā, lai nodrošinātu optimālu gaismas daudzumu.

Ja birojs dienas laikā nesaņem daudz dabiskās gaismas, tad jānodrošina pietiekamu mākslīgo apgaismojumu, kas ir līdzīgs saules gaismai. Ir pieejamas arī galda lampas, kas imitē saules gaismas ciklu visas dienas garumā, kas var palīdzēt palielināt modrību, uzlabot veselību un produktivitāti.

6. Augi birojā

Augi ne tikai ar savu spilgto un dzīvespriecīgo dabu uzlabo biroja telpas gaisotni, bet arī ir pierādīti kā lieliski garastāvokļa uzlabotāji. Tā kā augi var palīdzēt attīrīt gaisu un stabilizēt mitruma līmeni, darbinieki dienas laikā var justies možāki un optimistiskāki.

Daži no labākajiem biroja augiem ir alveja, sukulenti, lilijas un efeja, jo tie visi ir īpaši viegli kopjami, kas ir ideāli biroja darbiniekiem.

7. Izmantojiet transformējamas mēbeles

Transformējamas mēbeles ir lielisks veids, kā veicināt elastību un sadarbīgu darbu. Mēbelēm nav jābūt pastāvīgi piestiprinātām vienā vietā, un ir pieejamas daudzas transformēšanas iespējas, piemēram, mobilās starpsienas privātumam, riteņi zem biroja galdiem un pārvietojama tehnika.

Tas nozīmē, ka darba vietas var pārvietot uz klusāku vietu, ja kāda zona ir pārāk trokšņaina vai nepieciešams veikt zvanu. Savukārt sapulču telpas izveidei darba grupa var ātri vien apvienot krēslus un galda virsmas.

8. Nodrošiniet zonu mantu uzglabāšanai

Plaša mantu uzglabāšanas vieta ir būtiska katram birojam. Nevienam nepatīk strādāt juceklīgā vidē, jo tas rada lielāku stresa un satraukuma sajūtu. Turklāt, ja birojs ir nekārtīgs, tas radīs sliktu iespaidu uz klientiem vai potenciālajiem darbiniekiem.

Nodrošiniet pietiekami daudz uzglabāšanas vietas, piemēram, atvilktnes dokumentu un ikdienas piederumu glabāšanai, lai biroja galdi būtu tīri, biroja skapjus lielākiem priekšmetiem un personīgus skapīšus ar slēdzenēm darbiniekiem vai paku glabāšanai, kas var tikt piegādātas uz biroju.

9. Eksperimentējiet un uzklausiet idejas

Biroja dizains nav ātrs un universāls projekts. Lai to izdarītu pareizi un nodrošinātu darbinieku apmierinātību, būs nepieciešams laiks, pacietība un izpratne. Ieteicams eksperimentēt ar dizainu un modulārām ofisa mēbelēm, kā arī uzklausīt un ņemt vērā idejas no cilvēkiem, kas strādā jūsu uzņēmumā. Galu galā, viņi ir tie, kas pavadīs visvairāk laika birojā, un viņiem, bez šaubām, būs daudz veidu, kā padarīt telpu funkcionālāku, ērtāku un tādu, kurā ir patīkamāk atrasties.

Ja esat gatavs uzlabot sava biroja vidi un veicināt darbinieku produktivitāti un labklājību, apskatiet mūsu rakstu par ergonomiskiem biroja krēsliem šeit! Mēs piedāvājam plašu ergonomisku biroja mēbeļu klāstu, tostarp krēslus, galdus un uzglabāšanas risinājumus, kas palīdzēs radīt ērtu un veselīgu darba vidi jūsu komandai. Sazinieties ar ergostock.lv šodien, lai iegūtu bezmaksas konsultāciju un uzzinātu, kā mēs varam palīdzēt izveidot jūsu sapņu biroju!

Publicēts  Atjaunots